speaker-info

Mona Nicolici

Head of Sustainability OMV Petrom & Trainer Invitat The CSR Agency

Mona Nicolici este manager al Departamentului de Sustenabilitate din OMV Petrom, functie in care a construit, timp de 11 ani, un departament de CSR de la zero, a dezvoltat si urmarit implementarea unor programe nationale de CSR si sustenabilitate.

Mona a infiintat Tara lui Andrei, cel mai amplu program de responsabilitate sociala din Romania, care a implicat peste 25.000 de voluntari si a sustinut schimbarea in comunitatile mici din tara, prin proiecte de mediu, educatie, sanatate si dezvoltare comunitara.

Sub coordonarea ei au fost dezvoltate programe in premiera pentru Romania, precum: Acces la Viata (extinderea retelei nationale de telemedicina de urgenta spitaliceasca, de care beneficiaza peste 9,5 milioane de romani), Fabricat in Tara lui Andrei (cea mai mare competitie de afaceri sociale), Romania Meseriasa (un program de sustinere a educatiei profesionale din Romania) sau CERC – Boldesti-Scaeni  (un centru de resurse pentru persoanele defavorizate.

Mona considera ca orice program de CSR trebuie sa porneasca de la angajati si sa fie facut prin forta lor, motiv pentru care a implicat, in cei 11 ani de activitate la OMV Petrom, colegi din cele 300 de comunitati din tara in programele de responsabilitate sociala ale companiei. Spune cu bucurie azi ca unii colegi o surprind cu programe locale de dezvoltare a comunitatii despre care nici nu stia, considerand ca sunt exemple de initiativa pura in domeniul CSR.

Inainte de a se alatura domeniului responsabilitatii sociale corporative, Mona a lucrat 12 ani ca jurnalist de televiziune si a petrecut 2 ani in mediul institutional, in calitate de consilier in Ministerul Economiei si Comertului.

“Cred cu tarie in profesionisti! O Romanie care se dezvolta in mod sustenabil e posibila doar cu sprijinul a cat mai multi specialisti in raportare non-financiara, dornici sa contribuie la transparentizarea mediului de afaceri romanesc. Sunt convinsa ca nivelul de trai al romanilor se va imbunatati odata cu cresterea gradului de responsabilitate al actorilor economici.

Fara implicarea acestora insa afacerile nu au nicio dovada a responsabilitatii, iar fara rapoarte non-financiare publice este greu sa crestem nivelul de constientizare si implicare in ce priveste dezvoltarea durabila in tara noastra.”

Trainer Invitat The CSR Agency