PACHETUL - SILVER

de la 13.500 € + TVA

Durata proiectului ~ 3 luni

Raport GRI Referenced, care raspunde obligatiei legale si pune bazele unui sistem intern de lucru pentru raportarea nefinanciara, ajutand compania sa obtina o imagine de ansamblu a impactului social, de mediu si economic.

 

Serviciile includ elemente de training si consultanta specifice raportarii nefinanciare, aliniate la reglementarile nationale si internationale, bazate pe metodologia si Standardele GRI (Global Reporting Initiative), cel mai utilizat cadru de evaluare a sustenabiltatii si optimizare a impactului, recunoscut de toate organismele de verificare.

Componentele sunt descrise conform principalelor etape ale proiectului: Pregatire (P), Materialitate (M), Colectarea datelor (C), Redactatare / Revizuire (R), Integrare in strategia de business (I) si Distributie / Difuzare (D).

(+) – serviciile suplimentare fata de Pachetul “BRONZE”.

Servicii incluse in pachet

Procesul de raportare este realizat de consultantii The CSR Agency si Managerul de Proiect desemnat de companie pentru a coordona echipa inter-departamentala a companiei.

PREGATIRE SI PROJECT MANAGEMENT (P)

Managerul de Proiect este instruit in cadrul unei sesiuni de training certificat GRI Standards (doua zile), organizat de The CSR Agency.

Consultantii The CSR Agency:

 • (+) furnizeaza criteriile de selectie a membrilor echipei de proiect;
 • (+) contribuie la selectia membrilor echipei care urmeaza sa realizeze raportul sub coordonarea Managerului de Proiect;
 • (+) pun la dispozitia companiei un document complet de planificare a procesului de raportare (cine, ce, pana cand);
 • participa la intalnirea initiala (kick-off meeting, 1h) pentru planificarea procesului de raportare;
 • ofera consultanta de project management (7h) pe tot parcusul proiectului.

(+) In cadrul unui curs (4h) sustinut de un trainer certificat The CSR Agency la sediul companiei, echipa de raportare cunoaste etapele proiectului si rolul specific al fiecarui membru.

MATERIALITATE (M)

(+) Compania primeste de la The CSR Agency lista temelor potential materiale.

(+) Echipa The CSR Agency pune la dispozitia companiei un chestionar (document Word) in baza caruia temele relevante urmeaza a fi supuse evaluarii board-ului (materialitate interna).

(+) Consultantii nostri colecteaza si centralizeaza chestionarele completate de membrii board-ului si pune la dispozitia companiei lista temelor materiale.

COLECTARE (C)

The CSR Agency furnizeaza un chestionar complet pentru colectarea datelor (KPIs si DMAs) pe care organizatia le va colecta in vederea includerii in raport.

(+) Membrii echipei de raportare beneficiaza de 4 ore de consultanta din partea specialistilor The CSR Agency pentru colectarea optima a datelor.

REDACTARE SI REVIZUIRE (R)

(+) The CSR Agency centralizeaza datele colectate de reprezentantii companiei client.

(+) The CSR Agency redacteaza raportul tehnic in limba romana.


Pachetul “Silver” se adreseaza companiilor care, dincolo de a raspunde obligatiei legale, isi doresc un proces anual de raportare bazat pe metodologia GRI (GRI Referenced) pentru a obtine o imagine de ansamblu a impactului companiei asupra mediului, societatii si economiei. >>> Vezi comparatia cu celelalte pachete

 

 

Servicii suplimentare recomandate

Fiecare pachet poate fi completat cu elemente si servicii suplimentare (add-ons) ce tin de comunicarea informatiilor din raport si integrarea sustenabilitatii in strategia companiei. Cotatiile de pret sunt oferite la cerere.

INTEGRARE (I)

Doua intalniri de strategie cu echipa de raportare (2 x 2h) si Plan general de integrare, in vederea integrarii rezultatelor in activitatea de baza a companiei.

In urma primei intalniri, membrii echipei de raportare initiaza/dezvolta noi politici, proceduri, instrumente si/sau parteneriate ce sunt centralizate de echipa The CSR Agency in Planul general de integrare, prezentat, analizat si concretizat in linii de actiune in cadrul celei de-a doua intalniri.

DISTRIBUTIE / DIFUZARE (D)

 • Traducerea raportului in limba engleza;
 • Concept design raport;
 • Realizare layout raport (paginare);
 • DTP – procesarea textelor si imaginilor pentru publicarea raportului (online / tiparit);
 • Print – productia in tipar a raportului;
 • Plan de comunicare;
 • Declinari – realizarea altor materiale de comunicare online sau tiparite (brosuri, afise, bannere etc.).

Daca doresti sa completezi serviciile din acest pachet vezi  >>> comparatia cu celelalte pachete si >>> serviciile suplimentare (add-ons).

Cateva detalii despre proiect (urgenta, data estimata de finalizare)

BRONZE de la 6.900 € + TVA
 • Declaratie nefinanciara care raspunde cerintelor legale de raportare si ofera organizatiei atat o vedere de ansamblu asupra obligativitatii de raportare nefinanciara, cat si formare profesionala pentru echipa.
DETALII
GOLD de la 20.900 € + TVA
 • Raport GRI Core, realizat in conformitate cu standardele GRI. Implica consultarea stakeholder-ilor externi si este derulat sub coordonarea consultantilor The CSR Agency, pentru conformare, transformare si plus reputational.
DETALII
PLATINUM de la 34.600 € + TVA
 • Raport GRI insotit de o analiza in profunzime a companiei si a stakehoder-ilor sai sub coordonarea consultantilor The CSR Agency, care sa stea la baza deciziilor ce transforma organizatia in lider al sustenabilitatii.
DETALII