PACHETUL - GOLD

de la 20.900 € + TVA

Durata proiectului ~ 4 luni

Raport GRI Core, realizat in conformitate cu standardele GRI, sub coordonarea consultantilor The CSR Agency, pentru conformare, transformare si plus reputational.

Serviciile includ elemente de training si consultanta specifice raportarii nefinanciare, aliniate la reglementarile nationale si internationale, bazate pe metodologia si Standardele GRI (Global Reporting Initiative), cel mai utilizat cadru de evaluare a sustenabilitatii si optimizare a impactului, recunoscut de toate organismele de verificare.

Componentele sunt descrise conform principalelor etape ale proiectului: Pregatire (P), Materialitate (M), Colectarea datelor (C), Redactatare / Revizuire (R), Integrare in strategia de business (I) si Distributie / Difuzare (D).

(+) – serviciile suplimentare fata de Pachetul “SILVER”.

Servicii incluse in pachet

Procesul de raportare este realizat in conformitate cu Standardele GRI de consultantii The CSR Agency si Managerul de Proiect desemnat de companie pentru a coordona echipa inter-departamentala a companiei.

Acest pachet de servicii aduce in plus (fata de Pachetul “SILVER”):

(+) realizarea unui Raport conform standardelor GRI;

(+) coordonarea continua a proiectului din partea specialistilor The CSR Agency;

(+) un consultant dedicat din partea The CSR Agency pentru interactiunea cu Managerul de Proiect si membrii echipei de raportare pe toata durata proiectului;

PREGATIRE (P)

Managerul de Proiect este instruit in cadrul unei sesiuni de training certificat GRI Standards (doua zile), organizat de The CSR Agency.

Consultantii The CSR Agency:

 • furnizeaza criteriile de selectie a membrilor echipei de proiect;
 • contribuie la selectia membrilor echipei care urmeaza sa realizeze raportul sub coordonarea Managerului de Proiect;
 • pun la dispozitia companiei un document complet de planificare a procesului de raportare (cine, ce, pana cand);
 • participa la intalnirea initiala (kick-off meeting, 1h) pentru planificarea procesului de raportare;
 • (+) aloca un project manager dedicat (10h) pe tot parcusul proiectului.

(+) Echipa inter-departamentala de raportare beneficiaza de o sesiune de training de o zi (8h), sustinuta la sediul companiei de un trainer certificat The CSR Agency, ce include detalii despre toate etapele procesului de raportare.

MATERIALITATE (M)

Compania primeste de la The CSR Agency lista temelor potential materiale.

(+) Echipa The CSR Agency pune la dispozitia companiei un formular online in baza caruia temele relevante urmeaza a fi supuse evaluarii board-ului (materialitate interna) si a evaluarii stakeholder-ilor (materialitate externa).

Consultantii nostri:

  • colecteaza si centralizeaza chestionarele completate de membrii board-ului (materialitate interna);
  • (+) cartografiaza categoriile de stakeholder-i externi ai companiei;
  • (+) colecteaza si centralizeaza chestionarele completate de stakeholder-i externi (materialitate externa);

(+) The CSR Agency redacteaza raportul complet de materialitate ce include: centralizarea, analiza rezultatelor si matricea de materialitate.

COLECTARE (C)

(+) The CSR Agency pune la dispozitia companiei cate un chestionar de culegere a datelor pentru toti indicatorii (KPIs si DMAs) aferenti temelor materiale, corespondent fiecarui departament / membru al echipei.

(+) Specialistii The CSR Agency identifica in cadrul unei intalniri de 2h cu membrii echipei de raportare, titularii sistemelor de colectare a datelor solicitate.

(+) Membrii echipei de raportare beneficiaza de 6 ore de consultanta din partea specialistilor The CSR Agency pentru colectarea optima a datelor.

REDACTARE SI REVIZUIRE (R)

The CSR Agency:

 • centralizeaza datele colectate de reprezentantii companiei client;
 • (+) redacteaza draftul initial al raportului tehnic in limba romana;
 • (+) colecteaza, analizeaza si completeaza feed-back-ul primit de la echipa de raport;
 • (+) redacteaza raportul tehnic final in limba romana.

Pachetul “Gold” are ca rezultat final un Raport GRI Core, realizat in conformitate cu standardele GRI, sub coordonarea consultantilor The CSR Agency, pentru conformare, transformare si plus reputational. >>> Vezi comparatia cu celelalte pachete

 

 

Servicii suplimentare recomandate

Fiecare pachet poate fi completat cu elemente si servicii suplimentare (add-ons) ce tin de comunicarea informatiilor din raport si integrarea sustenabilitatii in strategia companiei. Cotatiile de pret sunt oferite la cerere.

MATERIALITATE (M)

Materiality Check GRI*: validarea raportului de materialitate de catre echipa GRI.

* presupune traducerea prealabila in limba engleza – vezi pachet Distributie / Difuzare (D)

REDACTARE SI REVIZUIRE (R)

Validarea raportului tehnic final de catre echipa GRI* si acordarea vizei de conformitate (“Raport realizat in conformitate cu Standardele GRI”).

* presupune traducerea prealabila in limba engleza – vezi pachet Distributie / Difuzare (D)

INTEGRARE (I)

Trei intalniri de integrare cu echipa de raportare (3 x 2h), Plan General si Planuri Departamentale de Integrare a rezultatelor in activitatea de baza a companiei, in vederea cresterii nivelului de sustenabilitate.

In urma primei intalniri, membrii echipei de raportare initiaza/dezvolta noi politici, proceduri, instrumente si/sau parteneriate ce sunt centralizate de echipa The CSR Agency in Planul general de integrare, prezentat, analizat si concretizat in linii de actiune in cadrul celei de-a doua intalniri.

DISTRIBUTIE SI DIFUZARE (D)

 • Traducerea raportului in limba engleza;
 • Concept design raport;
 • Realizare layout raport (paginare);
 • DTP – procesarea textelor si imaginilor pentru publicarea raportului (online / tiparit);
 • Print – productia in tipar a raportului;
 • Plan de comunicare;
 • Declinari – realizarea altor materiale de comunicare online sau tiparite (brosuri, afise, bannere etc.).

Daca doresti sa completezi serviciile din acest pachet vezi  >>> comparatia cu celelalte pachete si >>> serviciile suplimentare (add-ons).

Cateva detalii despre proiect (urgenta, data estimata de finalizare)

 

BRONZE de la 6.900 € + TVA
 • Declaratie nefinanciara care raspunde cerintelor legale de raportare si ofera organizatiei atat o vedere de ansamblu asupra obligativitatii de raportare nefinanciara, cat si formare profesionala pentru echipa.
DETALII
SILVER de la 13.500 € + TVA
 • Raport GRI Referenced, care raspunde obligatiei legale si pune bazele unui sistem intern de lucru pentru raportarea nefinanciara pentru a obtine o imagine de ansamblu a impactului social, de mediu si economic.
DETALII
PLATINUM de la 34.600 € + TVA
 • Raport GRI insotit de o analiza in profunzime a companiei si a stakehoder-ilor sai sub coordonarea consultantilor The CSR Agency, care sa stea la baza deciziilor ce transforma organizatia in lider al sustenabilitatii.
DETALII