Sustenabilitatea dincolo de obligativitatea legala privind raportarea

     Pe langa entitatile mari, descrise in actele normative, reglementarile privind raportarea performantei nonfinanciare vizeaza indirect si companiile cu care acestea au relatii comerciale, intrucat redactarea unei declaratii nefinanciare complete presupune si culegerea de catre organizatia raportoare a datelor nefinanciare de la furnizori sau subcontractori. Astfel, chiar daca au mai putin de 500 de angajati, aceste societati vor fi nevoite, din considerente de business, sa implementeze si sa parcurga, la randul lor, un proces de raportare a performantei nefinanciare.

     Dincolo de obligatia legala, publicarea de declaratii nefinanciare si ajustarea strategiilor de business conform acestora, este tot mai mult impusa de contextul national si international al sustenabilitatii:

a) competitori care publica astfel de date;

b) clienti, cumparatori si public larg tot mai preocupat de cauze sociale si de protectia mediului;

c) organisme nationale si internationle ce solicita astfel de date;

d) preocuparea angajatilor pentru propriile drepturi si performanta generala a angajatorului;

e) cereri venite din partea finantatorilor etc.

     Masurarea si comunicarea impactului asupra economiei, societatii si mediului inconjurator este asadar mult mai mult decat o obligatie legala, mai mult decat o declaratie nefinanciara publicata, este noul mod de business, care aduce societatilor ce o vor face temeinic o serie de beneficii, si le va asigura, in final, rezilienta pe piata si profitabilitatea pe termen lung. E nevoie, asadar, de dezvoltarea de cunostinte, competente si instrumente, de alocarea de resurse financiare si umane necesare derularii unui proces de raportare corect si complet, care sa includa:

a) identificarea si definirea temelor relevante

b) derularea dialogului cu partile co-interesate

c) colectarea datelor si

d) comunicarea rezultatelor

 

     The CSR Agency, companie cu 10 ani de experienta in promovarea sustenabilitatii in mediul de afaceri din Romania, vine in intampinarea organizatiilor ce isi propun sa isi alinieze activitatea la aceasta noua directie, cu pachete de servicii ce raspund nevoilor curente si obiectivelor pe termen mediu si lung ale companiilor, indiferent de dimensiunea si sectorul din care fac parte.

     Apeland la aceste servicii si parcurgand procesul de raportare, clientii nostri:

·         isi evalueaza corect nivelul de sustenabilitate al propriei afaceri;

·         identifica potentiale zone de risc si dispun masuri de evitare sau combatere;

·         raspund obligatiilor legale privind raportarea nonfinanciara cu date privind impactul asupra mediului, societatii si economiei, politicile de promovare a diversitatii si combatere a coruptiei;

·         anticipeaza solicitarile de date nonfinanciare ale investitorilor, clientilor, furnizorilor, pietelor de capital, organismelor de reglementare sau media;

·       se diferentiaza de competitori prin integrarea principiilor si instrumentelor specifice sustenabilitatii in activitatea de baza, contribuind astfel la dezvoltarea durabila.

Pachetele includ elemente de training si consultanta specifice raportarii nonfinanciare, aliniate la reglementarile nationale si internationale, bazate pe metodologia si Standardele GRI (Global Reporting Initiative), cel mai utilizat cadru de evaluare a sustenabiltatii si optimizare a impactului, recunoscut de toate organismele de verificare.

 

 

 

Pachete servicii raportare

SILVER de la 9.950 € + TVA
  • Raport GRI Referenced, care raspunde obligatiei legale si pune bazele unui sistem intern de lucru pentru raportarea nonfinanciara pentru a obtine o imagine de ansamblu a impactului social, de mediu si economic.
DETALII
GOLD de la 16.500 € + TVA
  • Raport GRI Core, realizat in conformitate cu standardele GRI. Implica consultarea stakeholder-ilor externi si e derulat sub coordonarea consultantilor The CSR Agency, pentru conformare, transformare si plus reputational.
DETALII
PLATINUM de la 27.650 € + TVA
  • Raport GRI insotit de o analiza in profunzime a companiei si a stakehoder-ilor sai sub coordonarea consultantilor The CSR Agency, care sa stea la baza deciziilor ce transforma organizatia in lider al sustenabilitatii.
DETALII

Bilete curs: GRI Standards ©

590 € + TVA Studenti & ONG
  • Bilet dedicat studentilor si membrilor / angajatilor unei organizatii non-profit.

    Reducere 400 € + TVA
INREGISTREAZA-TE
790 € + TVA Early Bird <15.02.2019
  • Bilet dedicat profesionistilor in CSR care confirma participarea cu minimum 2 saptamani inaintea cursului.
    Reducere 100 € + TVA
INREGISTREAZA-TE
890 € + TVA Tarif normal
  • Bilet dedicat profesionistilor in CSR care confirma participarea in ultimele 2 saptamani.


INREGISTREAZA-TE